Got question? Call us now +30 6984 240990
If u ❤️ us follow us

Εξερευνήστε την Κέρκυρα

Εξερευνήστε tην Κέρκυρα

Μια Μικρή Γεύση του Τι Θα συναντήσετε εδώ

Οι Κερκυραίοι έχουν μακρά ιστορία φιλοξενίας σε ξένους κατοίκους και επισκέπτες, Αυτό είναι εμφανές και μέσα από την περιγραφή της παιδικής ηλικίας του Gerald Durrell στο βιβλίο του «Η οικογένειά μου και άλλα ζώα» του 20ου αιώνα. Αν έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε αυτό το συναρπαστικό νησί, τότε θα ερωτευτείτε για πάντα την Κέρκυρα!

 

Η μαγευτική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

Η επίσκεψη στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Θα περάσετε ώρες περπατώντας πάνω-κάτω σε χιλιάδες μικρούς πλακόστρωτους δρόμους, προσπαθώντας να ανακαλύψετε τα μυστικά της παλιάς πόλης.

Ψηλά παλιά σπίτια, αρχαία κελάρια που περιβάλλονται από πέτρινη σκάλα, παλιά ενετικά τείχη και κρυμμένους κήπους. Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας! Κάθε κτίριο, κάθε δρόμος θα φαίνεται σαν ένα ανοιχτό μουσείο. Από την άλλη, το joie de vivre των ντόπιων θα σας θυμίσει ότι και η Παλιά Πόλη σφύζει από ζωή και είναι γεμάτη εκπλήξεις.

Πλατεία Σπιανάδας

Οι πλακόστρωτοι δρόμοι και τα αρχαία κτίρια θα σας φέρουν στη μεγάλη  πλατεία Esplanade (ή «Σπιανάδα» όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι). Η καρδιά της πόλης!

Η Σπιανάδα είναι η κεντρική πλατεία της Κέρκυρας και ο τόπος συνάντησης των κατοίκων και των επισκεπτών της. Θεωρείται η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια καθώς καλύπτει έκταση 42.000 τ.μ. Βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία ανάμεσα στο Παλιό Φρούριο και την Παλιά Πόλη. Πολλά πλακόστρωτα στενά δρομάκια οδηγούν σε αυτήν. Τα τρία υπέροχα σημεία της Σπιανάδας -Λιστόν, το Ενετικό Φρούριο και το Αγγλικό Παλάτι – προσφέρουν απλόχερα εκπληκτική θέα απόλαυση και χαλάρωση.

Η πιο εντυπωσιακή πλατεία της Ελλάδας παρουσιάζει πολλά αρχαιολογικά μνημεία. Ειδικά, στην πλευρά της Άνω Πλατείας, (Πάνω Πλατεία) το Μνημείο Περιστυλίου Maitland, η «Μουσική Σκηνή» και το Μνημείο της Ένωσης Ιονίων Νήσων ως μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα που συνέβη το 1864.

Επίσης, το κύριο μέρος της Down Square (Κάτω Πλατεία) αποτελείται από το τεράστιο γήπεδο κρίκετ, απομεινάρι της βρετανικής κατοχής. Εντυπωσιακά κτίρια, όπως το Λιστόν, ή το Παλάτι του Αγίου Μιχαήλ και του Αγίου Γεωργίου περιβάλλουν αυτό το τμήμα της Σπιανάδας.

Λιστόν

Το οικοδομικό τετράγωνο στο Λιστόν είναι εμπνευσμένο από την εποχή του μπαρόκ και του μανιερισμού του 17ου και 18ου αιώνα.
Αυτό το αρχιτεκτονικό δημιούργημα τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον των εύπορων κερκυραϊκών οικογενειών. Ως εκ τούτου, το Λιστόν έγινε σύντομα το ορόσημο της Κέρκυρας. Η Κέρκυρα ήταν όντως μία ευρωπαϊκή πόλη!

Ταυτόχρονα, το Λιστόν θεωρούνταν ένα ευεργετικό μέρος για να ζεις καθώς ήταν αυτόνομο και ξεχωριστό από τις κακές συνθήκες υγιεινής εκείνης της περιόδου. Σύντομα εντάχθηκε στην κοινωνική ζωή της Κέρκυρας παρέχοντας εστιατόρια, καφέ και ξενοδοχεία. Το Λιστόν ήταν το μέρος όπου οι “Αστοί” της εποχής απολάμβαναν να συγκεντρώνονται εκεί. 

Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, μόνο οι ευρωπαίοι βασιλικοί και η ελίτ επισκέπτονταν κυρίως το Λιστόν, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β΄ της Γερμανίας και της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας. Σήμερα το Λιστόν επισκέπτεται η μεσαία τάξη . Είναι το μέρος όπου συναντιόμαστε, χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε μερικές όμορφες στιγμές της ζωής μας.
Διατηρώντας το όνομα που δόθηκε σε αυτό το μέρος μετά την κατασκευή του, το Λιστόν παραμένει το ορόσημο της κοινωνικής ζωής του νησιού.

Το βόρειο τμήμα της Κέρκυρας 

Το βόρειο τμήμα της Κέρκυρας είναι το πιο εντυπωσιακά διαφορετικό μέρος του νησιού. Εάν οδηγείτε βόρεια έξω από την πόλη και κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, θα υποθέσετε λανθασμένα, ότι επρόκειτο να είναι μια μεγάλη σειρά από θέρετρα διακοπών παρόμοιας εμφάνισης. Μαυρισμένα κορμιά από τη μια πλευρά και ντίσκο  από την άλλη.

Καμία ένδειξη αυτού του ιστορικά και γεωγραφικά πλούσιου νησιού! Λίγα χιλιόμετρα μακριά ξεδιπλώνεται μπροστά σου ένας πραγματικός παράδεισος. Ένας υπέροχος συνδυασμός ορίζοντα και φυσικών χρωμάτων. Η Κουλούρα, το Καλάμι, η Κασσιόπη, το Σιδάρι, το Canal d’ Amour, ο Άγιος Στέφανος είναι μερικές μαγευτικές περιοχές για να απολαύσετε.

Η βορειοανατολική ακτή έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό από ορισμένες βρετανικές ταξιδιωτικές εταιρείες, με ακριβές εξοχικές βίλες. Αυτά τα πακέτα διακοπών είναι διαθέσιμα στις βόρειες, ανατολικές και νοτιοδυτικές ακτές.
Σήμερα η μεσαία τάξη (κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σκανδιναβία και τη Γερμανία) επισκέπτεται ευρέως αυτό το μέρος της Κέρκυρας. Όμως με τη δημιουργία φθηνών πακέτων διακοπών, η Κέρκυρα έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς μαζικού τουρισμού.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι δημοφιλής στους εξαιρετικά πλούσιους. Στα βορειοανατολικά του νησιού, οι ιδιοκτήτες σπιτιού περιλαμβάνουν μέλη της οικογένειας Rothschild και Ρώσους ολιγάρχες

Η κεντρική  Κέρκυρα

Λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Κέρκυρας βρίσκεται το Αχίλλειο που μετά την πόλη της Κέρκυρας είναι ένα από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα του νησιού. Η εξοχική κατοικία της αυτοκράτειρας Σίσι της Αυστρίας βρίσκεται στο ιστορικό χωριό Γαστούρι. Οι όμορφα περιποιημένοι κήποι με την υπέροχη θέα στην πόλη της Κέρκυρας και στη θάλασσα κάνουν αυτό το μέρος αξέχαστο. Ειδικά για τους θαυμαστές του Τζέιμς Μποντ. Πολλές σκηνές του ”For Your Eyes Only” γυρίστηκαν εδώ.

Η κεντρική περιοχή έχει αρκετά μικρά παρθένα μέρη αλλά και μεγάλα παραδοσιακά χωριά. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά τουριστικά παραθαλάσσια θέρετρα και παραλίες. Τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική ακτή του νησιού. Γραφικά θέρετρα όπως οι Μπενίτσες, η Μεσογγή, τα Μωραΐτικα υποδέχονται πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Προσφέροντας απλόχερα τη φιλοξενία τους χωρίς να χάνουν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα. Μοναδικές παραλίες κρύβονται σε κατάφυτα τοπία. Ο Κοντόγιαλος, το Γυαλισκάρι, η παραλία γυμνιστών της Μυρτιώτισσας, η παραλία των Ερμώνων, ο Άγιος Γόρδιος και η Γλυφάδα, η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού είναι μερικές από αυτές.

Το νότιο τμήμα της Κέρκυρας

Μην χάσετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τη νότια Κέρκυρα. Θα σας εκπλήξει. Στο νότιο τμήμα του νησιού, θα βρείτε πολλά γραφικά μέρη όπως η Μπούκαρη,και ο Πετριτής. Καταπληκτικές αμμώδεις παραλίες όπως το Πρασούδι, ο Μαραθιάς, ο Ίσσος, ο Χαλικούνας και η λίμνη Κορισσίων. Ο Ίσσος είναι μια παρθένα απέραντη παραλία με αμμόλοφους και κρυστάλλινα νερά. Η πλούσια χλωρίδα χωρίζει την ακτή από τον σημαντικότερο υδροβιότοπο της Κέρκυρας, τη λίμνη Κορισσίων. Η λίμνη είναι ένα υπέροχο φυσικό καταφύγιο για τα πουλιά που μεταναστεύουν νότια.

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας εδώ.

Μπενίτσες

Αχίλλειον

Παλιά Πόλη

Πόρτο Τιμόνι

Κανάλι του Έρωτα

Παξοί-Αντίπαξοι

Άγιος Γόρδιος

Παλαιοκαστρίτσα

Ίσσος

Βίδο